Akrylplatta med skydd – ETH008

För att ge en liten idé om hur man kan göra ganska billiga skydd till kretskort och för att dels kunna montera dem på ett bra sätt i ett elskåp eller ha dem på skrivbordet med skydd dels underifrån samt beröring ovanifrån ger vi här ett förslag på en enkel konstruktion. Bottenplattan har ett mått på 163*84mm, toppen har 143*84mm.

Produkten vi gjort detta skydd för är ETH008.

ETH008

Vi har använt oss av 3mm svart akryl för botten, 3mm neongul akryl för toppen utskuret i vår laser, sedan har vi försänkt hålen i bottenplattan för M3 skruvar så att undersidan är plan. Vi har sedan 4st vida nylondistanser under kretskortet med frigående hål, dessa distanser är 4mm långa för att sedan på ovansidan av kretskortet sätta dit M3 gängade nylondistanser, på så vis sitter kortet fast på bottenplattan. Dessa distanser finns i olika längder och vi har här valt 18mm vilket ger oss en låg konstruktion och cirka 2mm luft mellan relän och den neongula toppen. Toppen har även ett avlångt hål så att man kan komma åt skruvar, man behöver således inte ta av toppen för att skriva fast kablage. Sedan har vi fäst detta med ytterligare 4st M3 skruvar med stor krage så att inte akrylen spricker. Bottenplattan har även 2st monteringshål för M3 så att man kan sätta fast skruv i underlaget och glida på konstruktionen och skruva fast.

Priskostnaden för detta (om vi skulle ta emot färdigt underlag) är 120:- inkl. moms för material och arbete (de båda akrylplattorna tar cirka 5 minuter att skära ut och sedan försänka hålen runt 2 minuter samt förberedelse etc. gör att vi räknar med 15min totalt.). Skulle man göra 9st (det är vad vi får ut på en A3) så hade priset gått ner till runt 100:- inkl. moms.

Är det en produkt som vi skulle sälja i webshopen (som är vår design) så hade den hamnat på runt 89:-/st inkl. moms.

Skulle vi göra allt underlag (från måttskiss) så blir det en engångskostnad på runt 225:- inkl. moms, runt en halvtimme cad-arbete.

Man kan också tänka sig att göra de båda plattorna något större så att man kan få in de fyra sidorna så den blir helt täckt runt om. Vi kommer att visa hur detta kan se ut senare. Kostnaden skulle kanske öka med max 25%.