RGB LED kedja

Här har vi ett litet kul projekt (vi kommer senare att sälja delar av detta i vår webshop som ett kit efter vi testat färdigt). Det består av ett utvecklingskort från Sparkfun (men det går även bra med andra kompatibla kort, då vi har några passande hålbilder). Anledningen till att vi tog detta kort var att vi kunde mata det med våra standard LiPo batterier. RGB LED-kedjan kommer även den från Sparkfun (COM-11020) men den har 20st RGB lysdioder, så vi klippte den på mitten och använde åtta LED för framsidan och de resterande två för bakgrundsbelysning. Sedan 8st ping poll bollar som vi borrade upp med 12mm så de passar att klämma på RGB lysdioderna utan limning. Observera att LED-kedjan inte finns längre i vårt sortiment.

I vårt kit (som har utgått) har vi delat denna RGB LED-slinga och inkluderar de laserskurna akryldelarna samt skruvar och distanser. Utvecklingskort, ping pong bollar och strömförsörjning är inte med i satsen.

Baksidan visar hur RGB lysdioderna sitter fast, de kan bara tryckas i och behöver inte limmas, sedan kan man hänga upp den på väggen.

I vårt fall har vi använt oss av ett Proto Shield kort (utgått) från Sparkfun (finns även andra likvärdiga kort) där vi lödat dit de fyra ledarna från RGB lysdiodsslingan så vi lätt kan koppla in och testa med andra utvecklingskort. I mellan Pro-kortet och Proto Shield kortet har vi lagt in vårt 400mA LiPo batteri som i tur är inkopplat till Pro-kortet kortet. Här finns gott med utrymme så man kan få in t.ex. ett Ethernet Shield kort och styra det hela från nätet om man vill.

Nedan är en video på hur det ser ut. I verkligheten är färgerna mycket tydligare och i helt mörker är den helläcker att ha hängande på väggen.

Koden till projektet hittar du här. Mycket nöje!