Möt RedBoard från Sparkfun

RedBoardVi har fått in de nya RedBoard från Sparkfun. RedBoard är en Arduinoklon och använder FTDI FT232RL som USB chip, dvs. samma USB chip som fanns på Arduino 2009 och tidigare. Det finns otroligt många Arduinokloner och vi försöker inte ta in allt för många utan vill gärna stödja Arduino, men detta är ett mycket trevligt kort om man föredrar FTDI USB, den har allt som Arduino 2009 hade, men även de nya signalerna/kontakterna som Revision 3 på Arduino Uno.

Något som gör att kortet är bra är att man använder en USB mini, så bygghöjden hålls nere om man skall lägga på ett Shieldkort som har hålmonterade komponenter över USB kontakten (detta kan vara problem med de vaniga Arduinokorten som kör stor USB kontakt och således kortsluta anslutningar på Shield kortet). Vidare är allt ytmonterat så kortet ligger fint mot underlaget utan att repa bordet med hålmonterade komponenter. Slutligen är det något billigare än vanliga Arduino Uno.

Var du nöjd med Arduino 2009, FTDI USB, spara lite pengar och vill dra nytta av de nya anslutningarna för I2C etc. är detta ett kort för dig. RedBoard använder samma bootloader (OptiBoot) som på Arduino Uno. Du hittar RedBoard här i vår webshop.

Comments are closed.