Nya Produkter – A-Star 32U4 Prime

A-Star_Prime

A-star 32U4 Prime är en trevlig Arduinoplattform från Pololu som är som en Leonardo fast med en hel del “extra allt” (bells & whistles som de säger på Engelska). Den finns dels i 2 huvudgrupper (blå kort eller gröna kort) och i varje grupp finns det 5 alternativ. Vi har alla versioner hemma i den gröna gruppen som är nog den mest intressanta gruppen, vi kommer även ta in de blå inom kort.

Den gröna gruppen kan matas med 5-36V, så den har ett brett inspänningsområde (för t.ex. industriapplikationer) och den kör med en switchad 5V regulator som klarar att leverera 5V/1A samt det finns även 3.3V/300mA att tillgå. Sedan finns det även massa optioner såsom summer, microSD, LCD samt att den drar ut fler I/O än ett vanligt Leonardokort (26 IO). Man kan även få kortet utan några hålmonterade komponenter utifall man vill göra en kompakt version.

Den blå gruppen kan köras från 2.7-11.8V och använder en step-up/step-down för att generera 5VDC.

Pololuprodukter håller mycket hög kvalité och det finns mycket exempel att tillgå. Dessa produkter är ett mycket bra alternativ till Leonardo som inte längre kan fås från Genuinofolket (man får då köra Genuino Micro).

Du hittar den vanligaste/enklaste versionen här i webbutiken, de andra finns som relaterade produkter till den vi länkat till.

Comments are closed.